FAQ – Ofte stilte spørsmål

CIRKUSSKOLEN

 

Her er svar på de vanligste spørsmålene vi får hvert eneste semester 🙂

Sjekk hvert punkt på denne listen før du evt. sender mail med dine spørsmål, det går fortere for alle parter om du finner svaret her.

 

Vi har meldt oss på. Har ikke fått noe info på mail eller telefon. Når skal vi møte opp?

Dere får informasjon på epost ca en uke før oppstart. Høstsesongen 2022 vil dette si ca uke 37. Oppstart er planlagt i uke 38. (Vi har tidligere opplyst at semesteret skulle begynne noe tidligere, men dette er nå endret. Alle plattformer vil bli oppdatert ila kort tid.)

 

Når er det undervisning i høst?

Dersom det ikke skjer noe uforutsett blir det undervisning i uke 38, 39, 40, (fri uke 41 grunnet høstferie), 42, 43, 44 (tross Halloween og planleggingsdag – teaterskolen har fri denne uken, men cirkusskolen øver likevel), 45, 46, 47 og 48.

 

Hvordan kommer jeg i samme gruppe som en venn?

Dette må dere avtale dere imellom, og melde dere på samme gruppe. Dersom begge f.eks melder seg på Nybegynnere 9-11 år mandager, så er dere i samme gruppe. Men om en melder seg på Nybegynnere 9-11 år mandag og en Nybegynnere 9-11 år tirsdag, så har dere ikke samme øvingsdag, og vil derfor ikke treffe hverandre på øving. Vi kan ikke flytte noen til en annen gruppe dersom den gruppen er full.

 

Jeg vil gjerne bytte gruppe, jeg ser at det er plass i den gruppen jeg vil bytte til!

Om du går i en av gruppene men ønsker å bytte til en annen gruppe som har ledige plasser, ta kontakt med Easyticket. Telefon 919 22 322 eller tickets@easyticket.no.

 

Jeg har aktivitetskort fra kommunen, kan jeg få et gratis medlemsskap?

Akkurat nå har vi fylt kvoten vår med slike medlemsskap for en stund, men vi håper på at vi får klarsignal fra kommunen til å ta inn flere på sikt. Det er mulig at de kan la seg påvirke dersom dere ringer eller sender mail til kontoret som styrer ordningen. Søk «Aktivitetskortet Bergen» på google for mer informasjon.

 

Hva skal vi ha med?

Det er lurt å ha klær som er lett å bevege seg i. Har du langt hår bør du ha det i strikk. Det er også greit å ha med seg en vannflaske, man blir fort tørst av å ta seg ut fysisk.

 

Kan dere fortelle meg hvem som går i de andre gruppene, sånn at jeg vet hvor jeg helst vil gå?

Du og dine venner må avtale dere imellom, og melde dere på samme gruppe. Planlegg gjerne dette før skjemaet blir tilgjengelig, så er det mer sannsynlig at dere får plass i samme gruppe, og at ikke noen må velge noe annet fordi gruppen er full. Vi kan fortelle alle og enhver hvem som går her og der, det må dere finne ut av selv, ved å snakke med personene direkte.

 

Gruppen jeg ville gå i er full! Jeg vil jo gå med de jeg gikk med i fjor? Jeg har vært i mandagsgruppen i flere år, og alle vennene mine går i den gruppen, så jeg må få plass der!

Vi får utallige henvendelser av denne typen, og vi kan ikke gjøre en masse unntak og utvide grupper, da ville alle gruppene bli altfor store. Det er ikke heldig med tanke på at instruktørene må ha tid til å gi oppmerksomhet til alle elevene i gruppen. Vi har heller ikke kapasitet til  opprettholde ventelister for alle grupper – det er godt over 40 grupper på teaterskolen og cirkusskolen sammenlagt. Det hender at noen trekker seg fra en gruppe og dermed frigir en plass. Du kan sjekke påmeldingen f.eks en gang per dag, og se om det dukker opp en plass i gruppen du ønsker deg. Det hender også at vi oppretter nye grupper dersom vi har mulighet for det, men det er sjelden det skjer. Noe mer enn det kan vi dessverre ikke gjøre.

 

Jeg har meldt meg på. Hvordan vet jeg om påmeldingen er godkjent?

Om påmeldingskjemaet er sendt og kontingenten er trukket fra kontoen din, er alt OK. Du får en epost ca en uke før oppstart, med all informasjon du trenger. Du er påmeldt i den gruppen du valgte i påmeldingsskjemaet, så da vet du hvilken dag som er din øvingsdag. Du kan også sende en epost til tickets@easyticket.no for å høre om du står på listen.

Jeg har tekniske problemer med påmeldingen

Da kan du ta kontakt med Easyticket. Telefon 919 22 322 eller tickets@easyticket.no

Facebookgruppe?

Dere bør, hvis dere har anledning, melde dere inn i facebookgruppen vår. Den finner dere på https://www.facebook.com/groups/705092127547057

 

Jeg får ikke mail?

Når vi sender ut epost fra systemet vårt til over 400 elever, er det en viss sjanse for at noen av epostene ikke kommer frem til mottaker. Som oftest skyldes dette at epostadressen er stavet feil i påmeldingsskjemaet, eller at man har skrevet inn to eposter (f.eks til to foreldre) selv om systemet bare takler en adresse per elev. Det kan også skyldes et overaktivt spamfilter. Om du mistenker at andre har fått en mail du ikke har mottatt, som du skulle hatt, vent en dag eller to og se om noe dukker opp. Det hender at vi ikke rekker å sende ut informasjon til alle gruppene samme dag. Da kan det hende at f.eks lilleputter får mail en mandag og så får nybegynnere 12-14 år sin informasjon på tirsdag. Om du fortsatt mangler noe informasjon, send oss en mail på ane.berentsen@fyllingsdalenteater.no. Vi vil jo helst at alle skal få all informasjonen de trenger 🙂 

 

Hvor er vi?

Vi holder til i egne lokaler på Fjellsdalen 1, på Bønes. Står du utenfor låste dører, uten mulighet til å komme deg inn? Send en melding til 97105618 (Helene) eller 94144089 (Ariel).

 

Jeg har lyst til å gå i satsningsgruppen «Cirkus Balance», hvordan kommer jeg meg inn der? Og må jeg betale? Må jeg ofre mye for å gå i en slik gruppe? 

Vi skal ha en audition for Cirkus Balance ganske snart, påmeldingsskjema kan du finne her. Man betaler en vanlig semesteravgift, på lik linje med vanlige cirkusskolegrupper, men det er flere øvinger i Balance-gruppene enn i de andre gruppene. Vil du være sikret en plass på cirkusskolen uansett hvordan det går på audition, anbefaler vi deg å melde deg inn i en av de vanlige gruppene, og så heller bytte til Balance hvis du sikrer deg en plass etter audition. Dersom du blir tatt ut til Cirkus Balance, så er det viktig at du prioriterer denne aktiviteten og har stort fokus på den. Dette vil måtte gå på bekostning av andre ting, som aktiviteter med familien, eller teaterroller, og andre fritidsaktiviteter.

 

Jeg er syk og kan ikke komme på øving.

Legg ut en melding i facebookgruppen (se over), eller send en melding til 97105618 (Helene) eller 94144089 (Ariel).

 

Finner ikke svaret?

Finner dere ikke svaret dere leter etter på denne siden, kan dere sende en epost til ane.berentsen@fyllingsdalenteater.no. Er det noe dere vil ta opp anonymt kan dere sende til foreldrekontakt Cecilie på cecilie@bbb.no. Hun kan ta saker videre til oss uten å avsløre hvor det kommer fra.