Teater fordypning ved Fyllingsdalen Teater!

Vi tilbyr nå faget teater fordypning for ungdommer og voksne ved Fyllingsdalen Teater


Teater fordypning ved Fyllingsdalen Teater er utviklet med tanke på de elevene som ønsker videre utvikling innenfor skuespillerfaget. Kurset fokuserer på skuespiller-forberedelse, bevegelse, stemmebruk og personlig utvikling. Vi har hentet inspirasjon fra oppbyggingen i britisk videreutdanning innenfor teater-spesialisering på universitetsnivå. Dette gir oss et unikt utgangspunkt som utvikles gjennom semesteret for å tilrettelegge for deltakernes behov.

 

Deltakerne på dette kurset vil ikke bare delta på undervisningstimer. De vil også møte bransjerelevante personer, se forestillinger og observere prøver på et profesjonelt nivå. Vi samarbeider tett med Fyllingsdalen teater og ser minimum en av deres produksjoner i semesteret. Vi vil også få muligheten til å observere spesifikke prøver og snakke med medvirkende der.

Videre arbeider vi for å være med å utvide våre deltakeres repertoar. Dette betyr at man en gang i semesteret får være med å prøve seg innenfor alternative teaterformer som for eksempel dubbing, filmskuespill eller radioteater. Vi jobber og for å la våre deltagere få oppleve hva de forskjellige scenene i Bergen tilbyr og drar derfor ofte på studietur til andre teater-institusjoner.

 

Fag:

Faget har som nevnt 4 hovedpunkter. Disse er valgt ut basert på bearbeiding av diverse læreplaner opp til universitetsnivå. For første semester er målet for undervisningen å utvikle «Den nøytrale skuespiller». Dette vil si at man jobber på et fundamentalt nivå for å styrke grunnkunnskaper og teknikker. Dette gir et sterkere fundament å utvikle seg videre på.

 

Skuespiller- forberedelse

 

Bevegelse Stemmebruk

Personlig utvikling

 

Formidling

Forståelse

Teori forståelse

Skuespillerteknikk

Presisjon

Kontroll

Styrke

Beherskelse

Pust

Støtte

Fylde

Tonalitet

Trygghet

Teater disiplin 

Profesjonalitet

Inspirasjon

 

Hvordan melde seg på?

 

Ungdomsgruppen:

En gang i semesteret holdes det en opptaksprøve for Teater Fordypning Ungdom.

Ved påmelding til opptak ønsker vi et detaljert motivasjonsbrev fra deltaker. Videre vil aktuelle deltakere inviteres til en audition bestående av en kort dansedel, en sang på ca 1 min (selvvalgt) og en monolog (valgt fra monologene sendt ut til deltakere etter påmelding). Deltagere som allerede har bestått audition trenger ikke gjennomføre ny audition for å gå videre til nytt semester.

Voksengruppen:

Det er ingen opptakskrav for å delta i voksengruppen. Vi råder derimot deltagere som melder seg på til å være forberedt på å bruke litt tid utenfor undervisning på arbeid i tillegg til å være motivert for intensiv undervisning. Det er et begrenset antall plasser på kurset med first come, first served prinsippet. Tidligere deltagere har førsterett gjennom tidlig internpåmelding.

 

Om du har noen spørsmål om teater fordypning, vennligst ta kontakt med instruktør Iben Pedersen Vestrheim på [email protected].