Zappzarapp

En leken og drømmende sirkusopplevelse, skapt i Bergen.

Har du lyst til å se verdens beste sjonglør, som blant annet har fått ferdighetene sine dokumentert i Guinness Rekordbok? Eller ei jente som kan stå på hendene og skyte med pil og bue – med føttene? Spektakulær akrobatikk, heftig dans, fengende musikk, og masse tøysete humor!

«Zappzarapp» er et tysk sirkusord og betyr en kjapp bevegelse for å stjele. Ikke så negativt som tyveri, det handler mer om å stjele hjertet til noen. I denne historien møter vi nemlig en arbeidskar som forelsker seg i sirkusets prinsesse! De lever vidt forskjellige liv, kan de likevel få en lykkelig slutt? 

Fasinasjonen for gjøgleriet og sirkusets opprinnelse danner bakteppet for denne forestillingen. Med fire helproffe artister fra Norge og USA i ensemblet setter Zappzarapp fyr på sansene, og på lekent vis imponere med overmenneskelige ferdigheter og sirkusets magi.

“Nysirkus” (som er et misvisende begrep; formen er slett ikke ny), handler om å bruke sirkus som historiefortelling. I motsetning til klassisk sirkus forteller en nysirkusforestilling en sammenhengende historie. Det dreier seg mye om bruk av kropp og akrobatikk, og spektakulære stunts. Musikken spiller også en stor rolle i det som formidles. Tradisjonen assosieres gjerne med kompanier som canadiske Cirque du Soleil, eller svenske Cirkus Cirkör. 

Det er snakk om dans, luftlek, rå styrke og heftig kroppskontroll, fortryllende kostymer, dramatiske rytmer og feiende flott sirkusmagi.

Forestillingen er uten språk, og passer for alle på tvers av bakgrunn og alder.

Spilledatoer:

 22.09-08.10 2022

Spillested:

Fyllingsdalen Teater

Varighet:

1 time

Regi:

Sturle I. Bjordal

Musikk:

Jørn Lavoll

 

Medvirkende:

Anne Arellano
Mathias Ramfeldt
Tinka Havnen
Trond Andre Hvidtsten Hansen