Velkommen til Teaterskolen. Her lærer vi å fortelle historier, sammen.

 

Har du en liten skuespillerspire i deg, og litt tid til overs?
Vi har drevet med teaterskole i Fyllingsdalen i over 40 år, og mange talenter som i dag er velkjente skuespillere og artister har startet sin løpebane ved teaterskolen vår.

 

Påmeldingsskjema til neste semester (høsten 2021) kommer ut til sommeren. Følg med her på nettsidene.

Som elev hos oss lærer man grunnleggende teaterdisipliner gjennom samarbeidsøvelser og teaterleker. Elevene våre får utfolde seg med roller, historier og fantasi, i et trygt og støttende miljø. Vår undervisning er rettet mot de tre disiplinene innen skuespill; skuespillerteknikk, bevegelse og stemme.

Elever får i tillegg mulighet til å prøve seg som skuespiller i Fyllingsdalen Teaters forestillinger. Du vil får beskjed om teaterets auditions, og tilbud om å melde deg på dem. Vi kan ikke garantere en plass i ensemblet, men øvelse gjør mester.

Vi har et semester hver vår og et hver høst, med undervisning én dag i uken. Hvert semester består av 10 undervisningsøkter med mulighet for workshops og kurs.

Semestrene følger skoleruten for Hordaland (men ikke når det gjelder oppstart/semesterslutt) – det vil si at det ikke er undervisning i skolens ferier. Det er som oftest likevel undervisning på teaterskolen på skolens planleggingsdager. Det kommer info om semesteret på epost før dette, til dem som har meldt seg på. Informasjonen kommer omtrent en uke før oppstart.

De som er elever ved teaterskolen er sikret plass i påfølgende semester, forutsatt at søknaden blir utfylt og sendt inn innen de første 2 ukene påmeldingsskjemaet er tilgjengelig. For nye elever gjelder “førstemann-til-mølla”-prinsippet.

Har du spørsmål, send en epost til teaterskole@fyllingsdalenteater.com

eller ta kontakt på facebook.

 

 

 

 

Instruktørene

 

Instruktørene våren 2021 er Simen Tunes, Kristoffer Skinlo og Linn Kathrin Taklo:

Simen har studert teater ved universitetet i York og stått på flere scener i Bergen og omegn, i tillegg til Fyllingsdalens egen scene. Simen er interessert i musikk og produserer musikken brukt ved produksjonene til teaterskolen.

Linn Kathrin skriver låter og synger masse selv, og hun er utdannet innen musikk og innen dramapedagogikk. Hun har vært skuespiller på vår scene og mange andre scener i området ved flere anledninger. Hun er en del av komponistduoen «Bear & Cat productions», og har skrevet mye av musikken som har vært brukt i ulike prosjekter på teateret de siste årene.

Kristoffer har vært tilknyttet Fyllingsdalen Teater i en årrekke og har hatt mange ulike oppgaver i flere produksjoner. Han har vært skuespiller på vår scene mange ganger. Kristoffer er utdannet innen pedagogikk.

Til vanlig underviser Simen mandager, tirsdager og fredager, Kristoffer onsdager og Linn Kathrin torsdager, men det hender at de hjelper hverandre, jobber sammen to og to eller dekker dager for hverandre ved sykdom eller lignende. De har også med seg assistenter; ungdommer som tidligere har hatt roller på vår scene.

 

Vanlige spørsmål:

HVORDAN KOMMER JEG I SAMME GRUPPE SOM EN VENN/VENNINNE?

Dette må dere avtale dere imellom, og melde dere på samme gruppe. Dersom begge f.eks melder seg på gruppe 2 mandager, så er dere i samme gruppe. Men om en melder seg på gruppe 2 mandag og en gruppe 2 tirsdag, så har dere ikke samme øvingsdag. Vi kan ikke flytte noen til en annen gruppe dersom den gruppen er full.

 

GRUPPEN JEG VILLE GÅ I ER FULL! JEG VIL JO GÅ MED DE JEG GIKK MED I FJOR?

Vi får utallige henvendelser av denne typen, og vi kan ikke gjøre en masse unntak, da ville alle gruppene bli altfor store. Spesielt nå som vi har fokus på smittevern kan vi ikke la flere enn normalt få plass i gruppene. Det er heller ikke heldig med tanke på at instruktørene må ha tid til å gi oppmerksomhet til alle elevene i gruppen. Er du for sent ute med å melde deg på, slik at gruppen er full, kan du sende en epost til teaterskole@fyllingsdalenteater.com og be om å få stå på venteliste dersom noen andre bytter gruppe. Eller du kan velge en annen gruppe. Vi kan dessverre ikke slippe inn flere i gruppene enn det det er plass til.

 

 

JEG HAR MELDT MEG PÅ, HVORDAN VET JEG OM PÅMELDINGEN ER GODKJENT?

Om påmeldingskjemaet er sendt og kontingenten er trukket fra kontoen din, er alt OK. Du får en epost ca en uke før oppstart, med all informasjon du trenger. Du er påmeldt i den gruppen du valgte i påmeldingsskjemaet, så da vet du hvilken dag som er din øvingsdag.

 

 

HVA MED KORONATILTAK?

Planen er å starte opp med øvinger i uke seks, hvis det ikke oppfordres til å unngå fritidsaktivitet på det tidspunktet. Vi prøver å holde god avstand på øving, vi slipper kun inn de aktuelle elevene på gruppen (uten foreldre) i lokalet, og vi spriter ned alle overflater mellom hver gruppe. Vi oppfordrer også elevene til å sprite hendene ofte.

 

Vi holder til i egne lokaler på Spelhaugen 12, få minutter fra teaterbygget. Lokalet ligger like ved Vegvesenet. Det er gode parkeringsmuligheter, og mange butikker i nærheten der foreldre og søsken kan oppholde seg mens de venter. Bussene 18 og 4 går hit fra sentrum – gå av på stoppet som heter «Tjernet».