Velkommen til Teaterskolen. Her lærer vi å fortelle historier, sammen.

 

«Har du en liten skuespillerspire i deg, og litt tid til overs?
Vi har drevet med teaterskole i Fyllingsdalen i over 40 år, og mange talenter som i dag er velkjente skuespillere og artister har startet sin løpebane ved teaterskolen vår.

 

 

Påmelding til høstsemesterer 2021 er nå stengt, semesteret starter i uke 36. Velkommen tilbake for påmelding neste semester.

Som elev hos oss lærer man grunnleggende teaterdisipliner gjennom samarbeidsøvelser og teaterleker. Elevene våre får utfolde seg med roller, historier og fantasi, i et trygt og støttende miljø. Vår undervisning er rettet mot de tre disiplinene innen skuespill; skuespillerteknikk, bevegelse og stemme.

Elever får i tillegg mulighet til å prøve seg som skuespiller i Fyllingsdalen Teaters forestillinger. Du vil får beskjed om teaterets auditions, og tilbud om å melde deg på dem. Vi kan ikke garantere en plass i ensemblet, men øvelse gjør mester.

Vi har et semester hver vår og et hver høst, med undervisning én dag i uken. Hvert semester består av 10 undervisningsøkter med mulighet for workshops og kurs.

Semestrene følger skoleruten for Hordaland (men ikke når det gjelder oppstart/semesterslutt) – det vil si at det ikke er undervisning i skolens ferier. Det er som oftest likevel undervisning på teaterskolen på skolens planleggingsdager. Det kommer info om semesteret på epost før dette, til dem som har meldt seg på. Informasjonen kommer omtrent en uke før oppstart.

De som er elever ved teaterskolen er sikret plass i påfølgende semester, forutsatt at søknaden blir utfylt og sendt inn innen de første 2 ukene påmeldingsskjemaet er tilgjengelig. For nye elever gjelder “førstemann-til-mølla”-prinsippet.

Har du spørsmål, send en epost til teaterskole@fyllingsdalenteater.com

eller ta kontakt på facebook.

 

 

 

 

Instruktørene

 

Instruktørene 2021 er Simen Tunes, Kristoffer Skinlo og Linn Kathrin Taklo.

Simen har studert teater ved universitetet i York og stått på flere scener i Bergen og omegn, i tillegg til Fyllingsdalens egen scene. Simen er interessert i musikk og produserer musikken brukt ved produksjonene til teaterskolen. Nås på simen.tunes@hotmail.com eller telefon 45415356.

Linn Kathrin skriver låter og synger masse selv, og hun er utdannet innen musikk og innen dramapedagogikk. Hun har vært skuespiller på vår scene og mange andre scener i bergensområdet ved flere anledninger. Hun er en del av komponistduoen «Bear & Cat productions», og har skrevet mye av musikken som har vært brukt i ulike prosjekter på teateret de siste årene. Nås på linn.taklo@gmail.com eller telefon 93013550.

Kristoffer har vært tilknyttet Fyllingsdalen Teater i en årrekke og har hatt mange ulike oppgaver i flere produksjoner. Han har vært skuespiller på vår scene mange ganger. Kristoffer er utdannet innen pedagogikk. Nås på skinto27@gmail.com eller telefon 98665766.

Til vanlig underviser Simen mandager, tirsdager og fredager, Kristoffer onsdager og Linn Kathrin torsdager, men det hender at de hjelper hverandre, jobber sammen to og to eller dekker dager for hverandre ved sykdom eller lignende. De har også med seg assistenter; ungdommer som tidligere har hatt roller på vår scene.

 

Vanlige spørsmål/FAQ:

NÅR SKAL VI MØTE OPP?

Semesteret starter i uke 36, og dere får informasjon på epost ca en uke på forhånd.

HVORDAN KOMMER JEG I SAMME GRUPPE SOM EN VENN/VENNINNE?

Dette må dere avtale dere imellom, og melde dere på samme gruppe. Dersom begge f.eks melder seg på gruppe 3 mandager, så er dere i samme gruppe. Men om en melder seg på gruppe 3 mandag og en gruppe 3 tirsdag, så har dere ikke samme øvingsdag. Vi kan ikke flytte noen til en annen gruppe dersom den gruppen er full.

 

KAN DERE FORTELLE MEG HVEM SOM GÅR I DE ANDRE GRUPPENE, SÅNN AT JEG VET HVOR JEG HELST VIL GÅ?

Du og dine venner må avtale dere imellom, og melde dere på samme gruppe. Planlegg gjerne dette før skjemaet blir tilgjengelig, så er det mer sannsynlig at dere får plass i samme gruppe, og at ikke noen må velge noe annet fordi gruppen er full. Vi kan ikke sende ut påmeldingslister og fortelle hvem som går her og der, det må dere finne ut av selv, ved å snakke med personene direkte.

GRUPPEN JEG VILLE GÅ I ER FULL! JEG VIL JO GÅ MED DE JEG GIKK MED I FJOR? JEG HAR VÆRT I MANDAGSGRUPPEN I FEM ÅR, JEG MÅ FÅ PLASS DER!

Vi får utallige henvendelser av denne typen, og vi kan ikke gjøre en masse unntak, da ville alle gruppene bli altfor store. Spesielt nå som vi har fokus på smittevern kan vi ikke la flere enn normalt få plass i gruppene. Det er heller ikke heldig med tanke på at instruktørene må ha tid til å gi oppmerksomhet til alle elevene i gruppen. 

 

JEG HAR MELDT MEG PÅ, HVORDAN VET JEG OM PÅMELDINGEN ER GODKJENT?

Om påmeldingskjemaet er sendt og kontingenten er trukket fra kontoen din, er alt OK. Du får en epost ca en uke før oppstart, med all informasjon du trenger. Du er påmeldt i den gruppen du valgte i påmeldingsskjemaet, så da vet du hvilken dag som er din øvingsdag.

 

HVA MED KORONATILTAK?

Vi prøver å holde god avstand på øving, vi slipper kun inn de aktuelle elevene på gruppen (uten foreldre) i lokalet, og vi spriter ned alle overflater mellom hver gruppe. Vi oppfordrer også elevene til å sprite hendene ofte.

 

Vi holder til i egne lokaler på Spelhaugen 12, få minutter fra teaterbygget. Lokalet ligger like ved Vegvesenet. Det er gode parkeringsmuligheter, og mange butikker i nærheten der foreldre og søsken kan oppholde seg mens de venter. Bussene 18 og 4 går hit fra sentrum – gå av på stoppet som heter «Tjernet».