Velkommen til Teaterskolen. Her lærer vi å fortelle historier, sammen.

 

«Har du en liten skuespillerspire i deg, og litt tid til overs?
Vi har drevet med teaterskole i Fyllingsdalen i over 40 år, og mange talenter som i dag er velkjente skuespillere og artister har startet sin løpebane ved teaterskolen vår.

 

Det er fremdeles plass i noen av gruppene til vårsemesteret 2022. Mange av gruppene er fulle, men er du heldig har vi fremdeles noe som kan passe for deg.

Link til påmelding finner du her: https://easyticket.no/teaterskole/ 

Her velger du kurset du vil melde deg på, legger det i handlekurven, fyller ut kontaktinformasjon, og betaler kursavgiften.

Les gjerne all info på denne siden før du melder deg på teaterskolen, så er du godt forberedt!

Timeplanen vår har nå fått seg en oppussing, og vi bruker et nytt påmeldingssystem. Timeplanen vår ser nå slik ut:

 

Dette vil si at alle som er samme aldersgruppe starter til samme tid. Du velger en gruppe som passer deg basert på ditt fødselsår, og velger så hvilken dag som passer best. Barn og ungdom kan velge mellom alle hverdager, mens voksne må velge enten mandag eller tirsdag. 

Når du har valgt din gruppe, er det din gruppe hele semesteret. Hvis du f.eks er født i 2011 og melder deg på onsdagsgruppen, så er din gruppe «Gruppe 2 – onsdag – okapi» gjennom hele semesteret. Neste semester er du da for gammel for den gruppen, og må velge en ny gruppe.

 

Som elev hos oss lærer man grunnleggende teaterdisipliner gjennom samarbeidsøvelser og teaterleker. Elevene våre får utfolde seg med roller, historier og fantasi, i et trygt og støttende miljø. Vår undervisning er rettet mot de tre disiplinene innen skuespill; skuespillerteknikk, bevegelse og stemme.

Elever får i tillegg mulighet til å prøve seg som skuespiller i Fyllingsdalen Teaters forestillinger. Du vil får beskjed om teaterets auditions, og tilbud om å melde deg på dem. Vi kan ikke garantere en plass i ensemblet, men øvelse gjør mester.

Vi har et semester hver vår og et hver høst, med undervisning én dag i uken. Hvert semester består av 12 undervisningsøkter med mulighet for workshops og kurs.

Semestrene følger skoleruten (men ikke når det gjelder oppstart/semesterslutt) – det vil si at det ikke er undervisning i skolens ferier., for eksempel i vinterferien eller i påskeferien. Det er som oftest likevel undervisning på teaterskolen på skolens planleggingsdager. Det kommer info om semesteret på epost før dette, til dem som har meldt seg på. Informasjonen kommer omtrent en uke før oppstart.

De som er elever ved teaterskolen er sikret plass i påfølgende semester, forutsatt at søknaden blir utfylt og sendt inn innen de første 2 ukene påmeldingsskjemaet er tilgjengelig. For nye elever gjelder “førstemann-til-mølla”-prinsippet.

Har du spørsmål, send en epost til teaterskolen@fyllingsdalenteater.no

eller ta kontakt på facebook.

 

 

 

Våre instruktører våren 2022:

Simen har studert teater ved universitetet i York og stått på flere scener i Bergen og omegn, i tillegg til Fyllingsdalens egen scene. Simen er interessert i musikk og produserer musikken brukt ved produksjonene til teaterskolen. Nås på simen.tunes@hotmail.com eller telefon 45415356.

Kristoffer har vært tilknyttet Fyllingsdalen Teater i en årrekke og har hatt mange ulike oppgaver i flere produksjoner. Han har vært skuespiller på vår scene mange ganger. Kristoffer er utdannet innen pedagogikk. Nås på skinto27@gmail.com eller telefon 98665766.

Yasmin har erfaring med teater og revy og har lenge holdt på med scenekunst, både foran og bak scenen. Kan nås på epost ykamalkhani@hotmail.com eller telefon 41015221.

Olesya har studert musikk og vokalteknikk, i tillegg til teater og revy. Hun studerer nå psykologi ved UiB, og hun har en stor interesse for musikk. Hun nås på olesyaburtseva1999@hotmail.no eller telefon 93477304.

Amy er utdannet regissør, og gikk ut fra Central School of Speech and Drama i 2013. Siden da har hun arbeidet ved Queens Theatre Hornchurch, og hatt fokus på prosjekter for ungdom. Hun har regissert på mange av Londons scener, men nå er vi glade for å ha henne her i Bergen. Hun nås på telefon 46382216 eller epost amy.insole@gmail.com.

 

Vanlige spørsmål/FAQ:

NÅR SKAL VI MØTE OPP?

Semesteret starter i uke 4, og dere får informasjon på epost ca en uke på forhånd.

HVORDAN KOMMER JEG I SAMME GRUPPE SOM EN VENN/VENNINNE?

Dette må dere avtale dere imellom, og melde dere på samme gruppe. Dersom begge f.eks melder seg på gruppe 3 mandager, så er dere i samme gruppe. Men om en melder seg på gruppe 3 mandag og en gruppe 3 tirsdag, så har dere ikke samme øvingsdag. Vi kan ikke flytte noen til en annen gruppe dersom den gruppen er full.

KAN DERE FORTELLE MEG HVEM SOM GÅR I DE ANDRE GRUPPENE, SÅNN AT JEG VET HVOR JEG HELST VIL GÅ?

Du og dine venner må avtale dere imellom, og melde dere på samme gruppe. Planlegg gjerne dette før skjemaet blir tilgjengelig, så er det mer sannsynlig at dere får plass i samme gruppe, og at ikke noen må velge noe annet fordi gruppen er full. Vi kan ikke sende ut påmeldingslister og fortelle hvem som går her og der, det må dere finne ut av selv, ved å snakke med personene direkte.

GRUPPEN JEG VILLE GÅ I ER FULL! JEG VIL JO GÅ MED DE JEG GIKK MED I FJOR? JEG HAR VÆRT I MANDAGSGRUPPEN I FEM ÅR, JEG MÅ FÅ PLASS DER!

Vi får utallige henvendelser av denne typen, og vi kan ikke gjøre en masse unntak, da ville alle gruppene bli altfor store. Spesielt nå som vi har fokus på smittevern kan vi ikke la flere enn normalt få plass i gruppene. Det er heller ikke heldig med tanke på at instruktørene må ha tid til å gi oppmerksomhet til alle elevene i gruppen.

 

JEG HAR MELDT MEG PÅ, HVORDAN VET JEG OM PÅMELDINGEN ER GODKJENT?

Om påmeldingskjemaet er sendt og kontingenten er trukket fra kontoen din, er alt OK. Du får en epost ca en uke før oppstart, med all informasjon du trenger. Du er påmeldt i den gruppen du valgte i påmeldingsskjemaet, så da vet du hvilken dag som er din øvingsdag.

 

Vi holder til i egne lokaler på Spelhaugen 12, få minutter fra teaterbygget. Lokalet ligger like ved Vegvesenet. Det er gode parkeringsmuligheter, og mange butikker i nærheten der foreldre og søsken kan oppholde seg mens de venter. Bussene 18 og 4 går hit fra sentrum – gå av på stoppet som heter «Tjernet».