Lær bedre hverdagsnorsk / Bli frivillig på norskkurs

Mange ukrainere har kommet til oss og bedt om et norskkurs med lave skuldre og enkle metoder, nå prøver vi å få det til!

   

Arrangeres av Bergen Hjelper Ukraina, men alle nasjonaliteter kan delta.  Danske, eller somalier, polakk eller thai, her er alle velkomne. Lavterskeltilbud for for begynnere og viderekomne, styrt av frivillige.

Klikk her for  NORSKKURSETS FACEBOOKGRUPPE 🙂

Vi fokuserer på norskkunnskaper som er nyttige i dagliglivet, i forbindelse med jobb, skole, og andre hverdagsaktiviteter. Passer for ungdom og voksne.

HVOR: Åsane Kulturhus, rom 1050. Gå inn hovedinngangen ved biblioteket, gå inn i rommet gjennom kantinen/kafeen, og se etter døren merket 1050, et klasserom med glassvegger.

NÅR: Torsdager. Første gang er 21. september.

KLOKKEN: 17.45 – 19.45, mulig å sitte lenger og jobbe på egenhånd.

TA MED: Notatbok og penn, gjerne PC eller nettbrett hvis du har. Lærevilje og godt humør!

SPØRSMÅL? Send en epost til [email protected] 

HJERTELIG VELKOMMEN!

Kan du bidra som frivillig på norskkurs? Du trenger ikke ha erfaring som lærer, det holder at du kan snakke norsk.

Opplegget er tenkt slik at vi begynner med litt klasseromsundervisning, så blir det ulike oppgaver og stasjoner man kan hoppe mellom. Enten du vil prøve deg foran hele klasserommet, eller bare være samtalepartner som hjelper til med oppgavene, har vi bruk for deg.

Vi håper å få til et hyggelig og samtalepreget kurs, der vi for eksempel anbefaler norskspråklige tv-programmer og filmer for våre lærevillige venner, eller lytter til podcast eller leser nettaviser sammen med dem, mens vi hjelper dem med å tolke det de hører og ser. Digger du “Skam”, “Hotel Cæsar”, “Dynga” eller “Lørdagsrådet”? Hvorfor ikke bruke det til noe nyttig, og lære en innvandrer å like det samme? 😊

Det er også mulig å assistere med å skrive CV-er og jobbsøknader, lese brev fra det offentlige, eller lignende. Som ny i Norge er det veldig mye papirarbeid å forholde seg til, og en enkel sak som innkalling til foreldremøte, dugnad i borettslaget eller time hos tannlegen kan være vanskelig å forstå. Målet er å lære bort språket gjennom slike enkle medier.

Kan du tenke deg å bli med på kurset?  Kanskje passe småbarn i rommet ved siden av, mens foreldrene lærer? Evt. bare lage oppgaver hjemme, som vi kan bruke i klasserommet? Ta kontakt på [email protected] , så blir vi veldig glad:)